Îngrijitoarea româncă, în vârstă de 51 de ani, a negociat o pedeapsă de trei ani de închisoare în fața judecătorului preliminar de anchetă al Curții Brindisi. Acuzația: „maltratarea agravantă a unei femei de 91 de ani din Ostuni, care i-a fost încredințată în primele zile din ianuarie pentru a avea grijă de ea”, scrie presa din Italia.

Cum a fost prinsă badanta româncă în timp ce maltrata bătrâna

Potrivit presei locale, după ce și-au dat seama că bătrâna nu este în regulă, copiii femeii au decis, în ianuarie, să monteze o cameră ascunsă, care a surprins momentul agresiunii. Imaginile au ajuns la poliție, care a decis arestarea româncei, scrie Gandul.ro.

În dimineața zilei de 9 iulie, camera de consiliu a avut loc în fața judecătorului de instrucție Stefania De Angelis pentru a decide cu privire la excepția invocată de apărătorul îngrijitoarei, avocatul Marco Nacci.

Badanta româncă, despre bătrână: „Mă enerva că se mișca greu”

Astfel, românca a primit o pedeapsă cu închisoarea de trei ani.

Românca le-ar fi spus anchetatorilor că bătrâna o enerva foarte mult, „pentru că se mișca greu”.

Badantă din România, gasită moartă alaturi de bătrânul pe care îl îngrijea

Un alt caz șocant cu o badantă din România care a fost mediatizat recent în presa din Italia a apărut în luna mai.

O badantă română, în vârstă de 64 de ani, și bătrânul de 99 de ani pe care îl îngrijea au fost găsiți morți în locuința din Villanova del Battista, Italia.

Bătrânul Carmine Iannarone a fost primul găsit mort de carabinieri, în dormitor, a notat stiridiaspora.ro, citând ottopagine.it.

După aproximativ două ore, într-o magazie de lângă casă a fost găsită spânzurată și românca Emilia. Moartea bătrânului, care era cardiac și era într-o stare gravă de câteva zile, n-a surprins pe nimeni, dar nu se știe ce a determinat-o pe româncă să-și ia viața. Vecinii susțin că nu au văzut și nu au auzit nimic suspect.