Respectivele unități comerciale stradale își desfășurau activitatea, contrar legii, în apropierea instituțiilor educaționale și medicale, informează Primăria municipiului Chişinău.

Primarul general, Ion Ceban, a spus că oamenii care au lucrat în gheretele recent evacuate și nu vor fi imediat reangajați de către agenții economici, vor beneficia de suport financiar pentru o anumită perioadă de timp din partea administrației publice locale, până vor fi identificate soluții pentru a fi angajați.

Totodată, menționăm că unitățile comerciale stradale, care au fost deschise cu abateri grave de la legislație, cele care, în opinia agenților economici vizați, ar avea mai puține încălcări pe parcursul activității comerciale, vor fi examinate în perioada imediat următoare.

Amintim că municipalitatea a dispus evacuarea în primul rând, a gheretelor cu schemele de amplasare expirate. Ceilalți agenți economici, care au actele valabile, sunt chemați să se conformeze solicitărilor referitor la excluderea din vânzare a produselor din tutun. În caz de neconformare, sunt pasibili de sancțiuni administrative.