Vedeți mai jos declarația de susținere.

„În scopul apărării statului de drept declarăm urmatoarele:

1. Susținem noul Guvern legitim investit în frunte cu prim-minitrul Maia Sandu, votat la data de 08.06.2019 de către Parlamentul Republicii Moldova. Guvern recunoscut și susținut pe plan international de catre UE, Consiliul Europei, SUA, Rusia, România, Canada, Suedia, Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia, Lituania, Elveția etc.

2. Condamnăm regimul Plahotniuc care nu vrea să recunoască noua guvernare și cerem acestora, transmiterea pe cale pașnică a puterii și eliberarea institutiilor de stat, care sunt la moment inconjurate și ținute în captivitate de Plahotniuc prin intermediul grupărilor sale criminale și paramilitare.

3. Cerem poliției, tuturor forțelor de ordine și structurilor administrative să treacă de partea poporului, să respecte Constituția RM, majoritatea parlamentară și noul Guvern votat legal. Să refuze executarea ordinelor criminale și ilegale venite din partea regimului Plahotniuc, pentru a evita escaldarea situației tensionate din țara care ar putea duce la dezordini în masă și vărsări de sânge.

4. Solicităm demisia judecătorilor Curții Constituționale, care prin deciziile lor arbitrare, luate în aceste zile, s-au compromis totalmente și nu mai au credibilitate atât în fața poporului cât și a Comunitații Internaționale. Totodată cerem tragerea la răspunderea penală, deoarece prin deciziile lor ilegale și contrar Constituției au aruncat țara în haos, destabilizând situația social-politică din republică.

5. Cerem eliberarea tuturor deținuților politici, condamnați ilegal de către regimul Plahotniuc și încetarea imediată a persecuțiilor la adresa lor.

6. Solicităm Președintelui țarii, ministrului de interne, Andrei Nastase și altor instituții abilitate să emită un ordin de interdicție și să întreprindă toate măsurile necesare pentru a nu permite părăsirea țarii de către Plahotniuc și complicii săi la uzurparea puterii in stat.

7. Facem apel către întreaga societate, persoane de bună credință, să nu se lase provocate și să nu se implice în acțiunile ilegale organizate de către regimul Plahotniuc, menite să destabilizeze situația din tară.

În aceste momente de grea cumpănă vă îndemnăm să fim uniți și să sprijinim Guvernul pro-european Maia Sandu, capabil să scoată țara din captivitatea uzurpatorului, să demafiotizeze toate structurile statului și să ne ofere un trai decent la noi acasă.

Suntem convinși că după schimbările ce au avut loc pe scena social-politică și odată cu instaurarea noului Guvern Sandu, Republica Moldova își va recăpăta statutul de țară democatică și respectul pe plan international”.