Pe parcursul săptămânii curente, constructorii vor fi antrenați în lucrări de armare și pregătire a cofrajelor pentru betonarea ultimului planșeu, dintre etajele 16 și 17, după care va fi restabilită rețeaua de termoficare centralizată.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria capitalei, proiectul de reabilitare a blocului afectat de explozia din 6 octombrie, presupune lucrări complexe de consolidare a pereților interiori și construcția a patru planșee dintre etajele afectate de deflagrație.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost finalizate lucrările de consolidare a pereților interiori de la etajul 15, dar și reconstrucția peretelui exterior de la același nivel.

chisinau.mdchisinau.md

De asemenea, au continuat lucrările de renovare a locurilor de uz comun din scara blocului, care sunt finalizare în proporție de peste 30 la sută.

Reamintim că cinci oameni și-au pierdut viața în urma deflagrației din seara zilei de 6 octombrie. Printre ei și un copil de patru ani. Explozia s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz.