Manifestanții au venir cu flori și pancarte cu mesaje de solidarizare prin care au comemorat toate femeile care sunt victimele violențelor și a crimelor în care autoritățile nu acționează la timp.

facebook.com/erica.zucecfacebook.com/erica.zucec

facebook.com/veronika.vitionfacebook.com/veronika.vition

Amintim că o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa suspectului (un bărbat de 57 de ani, pe nume Gheorghe Dincă) vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei, Se pare că Aexandra Măceşanu, fata de 15 ani care a fost răpită în Olt şi ucisă de un criminal în serie, reuşise să sune la 112 şi să dea detalii despre locul în care se afla, însă oamenii legii nu au intervenit în timp.

Totodată, aseară câțiva mii de români au ieșit la un protest început în Piaţa Victoriei și organizat de patru asociaţii civice, sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”. Aici și-au strigat nemulțumirea față de autorități și au ținut un moment de reculegere în memoria curajoasei Alexandra Măceșanu, victima bâlbei autorităților și a neputinței statului. Acțiuni de solidaritate au fost și în orașe de provincie precum Iași sau Cluj.