„Constat că această „comisie de anchetă” are un singur obiectiv: „validarea” acuzațiilor politice nefondate și denigratoare de ani de zile împotriva mea. Nu îi interesează dovezile, argumentele și probele prezentate, așa cum nu-i interesează nici elucidarea, în esență, a ceea ce s-a întâmplat în sistemul bancar”, afirmă Iurie Leancă într-un comentariu remis presei.

„Oare nu e ciudat că, la o distanță de doar o oră de la așa-zisele audieri de astăzi din comisie (la care, de fapt, m-am autoinvitat – invitația lor mi-a venit ieri după ce am sunat eu un membru al comisiei) unde cei mai mulți membri păreau dezinteresați și nici nu prea au adresat întrebări; au și înaintat un demers la Procuratura Generală?!”, a adăugat fostul premier.

Precizăm membrii Comisiei de anchetă privind jaful miliardului au cerut astăzi Procuraturii Generale să deschidă dosar penal pe numele fostului premier Iurie Leancă pentru acțiunile și inacțiunile sale privind procesul de deposedare a statului de pachetul de control la Banca de Economii.