Locuitorii orașului Florești se plâng că de trei zile nu pot respira din cauza fumului care a împânzit orașul și satele din apropiere.

„Astăzi gunoiștea orășenească este iarăși cuprinsă de flăcări sau mai bine zis aceasta arde de trei zile. Cert este că noi, oamenii, ne sufocăm, ne intoxicăm și ne expunem unui risc vădit inhalând aerul contaminat. Este insuportabil nu numai să te deplasezi pe străzi sau să stai cu un geam deschis, ci și în încăperi închise e insuportabil să te afli”, susține Larisa Novac, locuitoare a orașului Florești.

Femeia spune că Primăria nu a găsit soluții pentru a stinge incendiul și că pompierii nu au fost la fața locului de duminică, deoarece nu ar avea suficientă apă.

Primarul orașului Florești, Iurie Gangan, a declarat pentru jurnal.md că astăzi incendiu va fi lichidat.

„De unde ați înțeles că nu se întrepride nimic? Astăzi cred că o să fie lichidat incendiul. Pompierii au fost toate aceste trei zile, dar nu se reușește să se stingă focul, deoarece ard 15 mii de metri pătrați. Am localizat incendiul să nu se extindă. Nu se cunoaște din ce motiv a izbucnit, nici pompierii încă nu au un verdict”, a menționat Gangan.

Ieri, 28 iulie gunoiștea de la Țânțăreni, Anenii-Noi, a fost cuprinsă de flăcări. Oamenii din localitate, dar și din satele vecine, se plâng că nimeni nu intervine pentru a stinge incendiul, iar fumul dens le dă bătăi de cap.