Acțiunile polițiștilor au avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere, respectarea regulilor de circulație rutieră, de exploatare a unităților de transport și legalitatea actelor pe care le dețin conducătorii auto asupra unității de transport pe care o conduc.

În acest context pe parcursul operațiunii au fost verificați 128 de taximetriști, cărora le-au fost verificate actele obligatorii de conducere a unităţilor de transport, în special certificatele de competenţă profesională, starea tehnică a automobilului, precum şi prezenţa obligatorie a echipamentului necesar (trusele medicale, stingătoarele).

Polițiștii au depistat 34 de încălcări de exploatarea a automobilelor, cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, unități de transport reutilate fără autorizaţia de rigoare, lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile, reutilarea unităților de transport neautorizate.

Astfel fiind întocmite 28 procese-verbale cu privire la contravenţii, ridicate 7 plăcuțe de înmatriculare, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 450 de lei până la 600 de lei. Şoferii au fost atenţionaţi la înlăturarea imediată a încălcărilor depistate.

Totodată, patru administratori, au fost sancționați cu amendă în mărime de 3 000 de lei, fiecare, pentru admiterea la traseu a unităților de transport ce nu corespund normelor de exploatare.

Poliţia Capitalei avertizează şoferii transportului public de a asigura buna funcţionare a unităţilor de transport, iar acţiuni de acest gen vor fi desfășurate permanent, în vederea sancţionării celor ce nu se conformează cerinţelor prevăzute de lege.