În vara anului 2011, Eugen Gurgurov a luat de la bancă un credit de în valoare de 17 mii de euro, pe care urma să-l restituie în 20 de ani. El afirmă că pentru aș-i onora obligațiile, a muncit o perioadă în străinătate, dar a revenit în scurt timp, pe motiv de boală. Acasă, a lucrat șofer, dar salariul pe care îl primea era prea mic.

Pentru că nu a plătit băncii timp de un an de zile, familia Gurgurov s-a pomenit cu o datorie de aproape 80 de mii de lei. În consecință, administrația băncii a decis să pună stăpânire pe apartamentul gajat. Procedura a fost declanșată săptămâna trecută, în lipsa unei decizii judecătorești.

Eugen Gurgurov spune că vrea să plece iar peste hotare, să câștige un ban, dar până atunci se vede nevoit să apeleze la oamenii darnici.

Executorul judecătoresc Petru Chirtoacă a refuzat să comenteze cazul Gurgurov. ”Nimeni nu are dreptate, deoarece instanța de judecată încă nu a emis o decizie în acest sens”, ne-a declarat la rândul său avocatul Roger Gladei, specializat în domeniul financiar bancar.