În serialul intitulat "Servitorul poporului", la fel ca numele partidului lui Volodimir Zelenski, preşedintele ucrainean a interpretat rolul unui profesor de istorie devenit brusc şef de stat.

Primele trei episoade au fost difuzate miercuri, iar joi, seria a fost retrasă de pe post. De asemenea, telespectatorii au semnalat şi faptul că o scenă care făcea o trimitere la Vladimir Putin a fost eliminată complet.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a declarat, joi, că nu are nicio legătură cu decizia postului de a anula difuzarea seriei. Întrebat dacă cenzura s-a înăsprit în media din Rusia şi dacă glumele cu Vladimir Putin au fost interzise, Dmitri Peskov a declarat că “răspunsul este nu la ambele întrebări”. Acesta a mai adăugat că preşedintele rus nu ar fi avut timp să urmărească serialul în care a jucat omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

În serialul realizat în perioada 2015-2019, Zelenski interpretează rolul unui profesor de istorie devenit în mod subit preşedinte, după ce a denunţat corupţia endemică din Ucraina. În timpul campaniei sale electorale, reale de data aceasta, Zelenski a cultivat imaginea unui om din popor care doreşte să "distrugă sistemul", strategie care şi-a arătat roadele, pentru că el l-a zdrobit în alegerile prezidenţiale din aprilie pe contracandidatul său, fostul preşedinte Petro Poroşenko, scrie Agerpres.

Postul care difuzează serialul a prezentat serialul în termeni laudativi, într-un comunicat, prezentându-l drept "o satiră originală a politicii moderne şi relaţiilor dintre popor şi putere în Ucraina".