Totul a avut loc la data de 3 septembrie curent în zona Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni și a Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi.

Potrivit Poliției de Frontieră, au fost reținuți în flagrant doi moldoveni, dintre care unul pe partea română, având asupra sa 4 650 pachete de țigări Ashima, iar cel de-al doilea cetățean, un tânăr de 21 de ani, a fost reținut pe partea moldovenească, de către polițiștii de frontieră din Sectorul Leușeni-1.

Ulterior, în timpul căutărilor de frontieră pe direcția localității Cotul Morii, polițiștii de frontieră au identificat cea de-a treia persoană, un moldovean de 46 de ani. La reținerea acesteia a fost folosită arma din dotare, deoarece a încercat să fugă, ignorând somațiile angajațiilor Poliției de Frontieră.

În cadrul cercetărilor s-a depistat asupra sa o armă de foc încărcată, pentru care nu a putut prezenta actele necesare. Totodată, verificările adiționale au stabilit că persoana este cu antecedente penale, timp de 12 ani și-a ispășit pedeapsa pentru săvârșirea diverselor infracțiuni.

În continuare cazul este investigat în comun cu autorităţile de frontieră din România, pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.