În cadrul ședinței, Chicu a cerut instituțiilor să finalizeze evaluarea în raport cu „Avia Invest”, despre care a spus că „a preluat în 2013 în gestiune Aeroportul Internațional Chișinău în urma unor proceduri trucate de către Guvernul de atunci”.

„Noi avem deja informația că investițiile se fac nu din sursele financiare ale așa-zisului investitor, dar din taxele exagerate pe care le percep acești monopoliști, de la fiecare cetățean. Către 1 februarie să fie rezultatele acestei verificări, vă rog. Și în cazul confirmării informației pe care o avem astăzi, Ministerul Justiției, APP, întreprindeți pașii respectivi spre rezilierea contractului cu acest așa-numit investitor”, a menționat Ion Chicu.

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat în concesiune în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani. De atunci, în doar trei ani, firma concesionară, „Avia Invest” SRL, şi-a schimbat de trei ori proprietarii. La sfârșitul anului 2019, a devenit cunoscut faptul că NR Investments Ltd renunță la cumpărarea cotei de 95% din Avia Invest SRL. Ultima a informat ulterior într-un comunicat de presă că Andrei Goncearenko, om de afaceri din Rusia, este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”.