Sergiu Bunici spune ca a revenit acasă din Marea Britanie, împreună cu soția și copilul lor, iar în ziua de 26 mai a organizat o cumetrie într-un local din satul său, Chiperceni, raionul Orhei. După petrecere, mai multor invitați li s-a făcut rău. Simptome de toxiinfecție alimentară avea și el, precum și soția și copilul lor. Bărbatul a plecat totuși în Marea Britanie, la muncă, apoi a revenit în Republica Moldova. Asta pentru că băiatul și soția lui au ajuns la spital.

Bărbatul a adăugat că proprietara localului, Inga Pâslaru, și-ar fi recunoscut inițial vina, dar apoi ar fi spus altceva.

Sergiu Bunici ne-a mai spus că proprietara localului i-a declarat că așteaptă rezultatele expertizei făcute de Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Bărbatul afirmă însă că nu crede că se va face dreptate. Asta pentru că soțul Ingăi Pâslaru este vicepreședinte al raionului Orhei.

Soția lui Sergiu Bunici este internată în continuare în Secția de boli infecțioase a Spitalului Raional Orhei. Și nu doar ea, dar și câțiva invitați.

Directorul Spitalului Raional Orhei, Andrei Stratulat, ne-a confirmat că mai mulți oameni care au fost la acea cumetrie au avut toxiinfecție alimentară.

Soții Bunici spun că, atunci când au sunat-o a doua oară pe proprietara restaurantului, ea a negat că participanții la petrecere s-au intoxicat în localul ei.

Am sunat-o și noi pe Inga Pâslaru, dar ea a refuzat să discute subiectul.

L-am telefonat și pe soțul ei, vicepreședintele raionului Orhei Sergiu Pâslaru, însă el ne-a trimis un mesaj în care scria că este ocupat și că ne va contacta mai târziu, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Soții Pâslaru nu au fost de găsit nici la localul din satul Chiperceni. Nu ne-a răspuns nimeni nici la telefonul Centrului de Sănătate Publică al raionului Orhei.