„Am avut discuţii directe la cele mai înalte niveluri - la niveluri extrem de înalte - cu Coreea de Nord”, a spus Trump la şedinţa foto de la începutul vizitei premierului japonez Shinzo Abe la Mar-a-Lago, în Florida. La sfârşitul întrevederii, întrebat dacă a discutat personal cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, Trump a spus: „Nu chiar la cel mai înalt nivel”, citează Reuters, potrivit Agerpres.

Aceeaşi agenţie preia şi o informaţie din Washington Post potrivit căreia cu Kim Jong-un s-a întâlnit, în urmă cu câteva săptămâni, Mike Pompeo, încă director al CIA, nominalizat ca secretar de stat al SUA.

Trump a mai surprins marţi şi cu afirmaţiile că summitul istoric americano-nord coreean ar putea să nu mai aibă loc sau să fie amânat de la sfârşitul lui mai - când se ştia că ar trebui să aibă loc - până la începutul lui iunie.

De altfel, chiar el le-a spus ziariştilor, imediat după prima declaraţie despre dialogul direct: „Până la urmă, contează rezultatul final, nu faptul că ne gândim să ne întâlnim sau că ne întâlnim”.