Potrivit sondajului Barometrului de Opinie Publică doar 16,7% din respondenți consideră că lucrurile în Republica Moldova merg în direcția bună, iar 75, 1% consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită.

În același timp 26% din respondenți au fost de părere că lucrurile în lume merg în direcția bună, iar 54 % - că în toată lumea lucrurile merg prost.

Circa 18 la sută din respondenți au răspuns că veniturile nu le ajung nici pentru strictul necesar, iar 42 % au spus că veniturile le ajung doar pentru strictul necesar. 30, 2 % din respondenți au spus că au venituri pentru un trai decent, dar nu-și pot procura lucruri mai scumpe.

Și doar 5,9% din populație s-au arătata mulțumiți de veniturile pe care le au și au declarat că și-ar putea permite să-și cumpere și lucruri scumpe.

La întrebarea, câți dintre moldoveni dispun de mijloace financiare pentru a face careva investiții, 76 la sută au spus că nu au bani pentru investiții.

9% au declarat că au unele economii, dar nu pentru a le investi, ci îi țin pentru zile negre. 2% au declarat că au bani dar se tem să-i investească.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1 124 de persoane din 13 regiuni geografice și are o marjă de eroare de +/- 2,9%.