Renato Usatâi a mers ieri, la Președinție, alături de susținătorii formațiunii pe care o reprezintă pentru a organiza o mică acțiune de protest, în care i-au cerut lui Igor Dodon să înceteze haosul și propaganda. Usatâi nu a evitat să se dea în spectacol și s-a cățărat într-un copac din fața Președinției pentru a fi auzit mai bine de șeful statului.

Susținătorii au scandat „Rușine lui Dodon!”, „Jos propaganda!”, „Renato!”.

„Văd cum pensionarii din Bălți cu lacrimi, ca în lagărele de concentrare, sunt lăsați să treacă pe liste pentru a primi câte un ceai și plăcintă. Încetați să vă bateți joc de oameni. Nu cumpărați voturile în timpul alegerilor, nu vă bateți joc de oameni, care și așa suferă. Încercați să țineți de proști o țară întreagă. Nu sunt oameni proști în RM, sunt oameni chinuiți, batjocoriți, oameni, care au așteptat schimbări”, a spus Usatâi.

Renato Usatâi//FacebookRenato Usatâi//Facebook

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” a făcut un apel și către organizațiile care monitorizează campania, dar și către partidele politice din țară: „Mă adresez reprezentanților partidului PAS, Partidului Platforma DA, Partidului Comuniștilor, mă adresez tuturor partidelor, împotriva cărora se duce o luptă nedreaptă. Sunt ascunși bani, milioane de dolari cheltuiți pe propagandă. Înțelegeți asta și amintiți-vă cum a fost pe vremea lui Plahotniuc! Azi Dodon își bate joc de noi (n.r “Partidul Nostru”), mâine își va bate joc de voi, pentru că Dodon este un nemernic”, a mai declarat Renato Usatâi.

Renato Usatâi//FacebookRenato Usatâi//Facebook

Usatâi a conchis că știe despre „caseta cu informații compromițătoare” la adresa lui Dodon, pe care Vlad Filat i-a transmis-o din pușcărie. Iar pe această cale a îndemnat liderul neformal al socialiștilor să recunoască toate fărădelegile comise. În caz contrar, Usatâi spune că va avea grijă să-i asigure un loc alături de fostul lider liberal-democrat, Vladimir Filat.

Renato Usatâi i-a cerut PSRM-ului să oprească „această campania de discreditare”, în caz contrar, data viitoare, în fața Președinției vor fi mult mai mulți oameni, de care Dodon nu se va putea ascunde.