Fermieri din șapte raioane s-au mobilizat pentru a organiza începând cu ziua de astăzi proteste. Aceștia vor solicita Guvernului mai multe revendicări.

„Primul nostru protest nu a fost doar o situație inedită, dar și o renaștere a fermierilor moderni mici și mijlocii din Moldova. Trebuie să fim uniți, altfel vom sfârși tragic. Suntem o forță puternică, asta au demonstrat protestele anterioare, de aceea vom continua în același ritm”, au declarat fermierii pentru agrobiznes.md.

Printre revendicările solicitate de aceștia se numără achitarea despăgubirilor pentru a doua grupă, dar și anularea deciziei de a include taxa rutieră în accizele la produsele petroliere.

Ce ține de prima revendicare, mai mulți fermierii au abandonat ideea de a iniția campania de semănat, aceștia neavând resurse financiare suficiente. În plus, în unele raioane precipitațiile nu au căzut nici până în prezent.

Amintim că în luna august, fermieri din mai multe raioane au pornit cu tractoarele spre capitală și au protesteat câteva zile la Dănceni, deoarece nu au fost lăsați de către poliție să ajungă în capitală.