„În Republica Moldova, în schimb, îl avem pe Ilan Șor, care continuă să ocupe funcția de primar al orașului Orhei, în condițiile în care este condamnat în primă instanță la șapte ani și șase luni de închisoare în faimosul dosar „Furtul Miliardului” pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în cazurile creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii”, scrie deputatul de la București.

Comisia Electorală Centrală (CEC) însă nu se încumetă să-l suspende din funcție și se observă și dubla măsură, spune parlamentarul român.

„Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar al Chișinăului nefiind nici măcar condamnat, ci urmărit penal în dosarul parcărilor cu plată, ulterior dându-și demisia. Drept urmare, pe 20 mai vor avea loc alegeri locale atât în Chișinău, cât și în Bălți. La Orhei, însă, nu vor avea loc alegeri în această primăvară, iar primarul Ilan Șor stă liniștit, știindu-se protejat nu doar de CEC, care refuză să-l suspende din funcție, dar și de cel ce controlează CEC de facto, Vladimir Plahotniuc”, a punctat Matei Dobrovie.