În vârstă de 24 de ani, internaţionalul francez a fost cumpărat de Barcelona de la Olympique Lyon în 2016, în schimbul a 25 de milioane de euro. Acesta avea un contract valabil până în 2021 la echipa pregătită de Ernesto Valverde şi o clauză de reziliere în valoare de doar 60 de milioane de euro, motiv pentru care mai multe formații importante din Premier League puseseră ochii pe el.

Manchester United a fost numele cel mai des vehiculat, iar Jose Mourinho vedea în jucătorul de 24 de ani soluţia ideală pentru întărirea defensivei. Oficialii Barcelonei au reușit însă să-l convingă pe Umtiti să semneze o nouă înțelegere. Catalanii nu au precizat ce salariu va primi francezul și presa din Barcelona nu știe încă mai multe detalii, însă este clar că din noul contract a dispărut clauza de reziliere de doar 60 de milioane de euro.

Deși refuzase până acum două oferte de prelungire din partea Barcelonei, Umtiit anunțase de curând că nu vrea să plece în viitorul apropiat de la gruparea de pe Camp Nou.