Poliția de Frontieră informează că la fiecare conațional s-a măsurat temperatura și s-a solicitat includerea datelor de contact corecte în fișele epidemiologice.

La fel, s-a informat despre sancțiunile prevăzute de lege odată cu încălcarea regimului de autoizolare și s-a reamintit îndemnul că în această perioadă să evite deplasările, întâlnirile cu rudele, prietenii sau alte activități care nu sunt urgente.

Prin tranzitarea teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 10 mijloace de transport care au transportat 35 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă.

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară două rute charter din Anglia și din Franța, fiind aduși acasă 404 cetățeni moldoveni.

Poliția de Frontieră atenționează persoanele care intră în Republica Moldova că sunt obligate:

• Să completeze cu date veridice fișa epidemiologică;

• Să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile;

• Să nu părăsească locul de autoizolare.

Pentru nerespectarea cerințelor indicate persoanele vor fi atrase la răspundere: contravențională, conform art.76/1 se sancționează cu amendă în mărime de la 22 500 lei pînă la 25 000 lei, sau penală, conform art.215 se sancționează cu amendă în mărime de la 36 000 lei pînă la 50 000 lei sau cu închisoare de până la 7 ani.