Astfel, a fost anulată scutirea de la plata impozitului pe venit a câștigătorilor de la loterii sau pariuri sportive, precum și anularea scutirii TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.

De asemenea, proiectul prevede anularea prevederii privind restituirea TVA la investiții capitale efectuate în cadrul parteneriatului public-privat de interes național. Astfel, se va consolida concurența loială și condițiile egale de piață.

Printre noile reguli se numără și anularea scutirii de la plata taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii pentru persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat, în cazul dat jocuri de noroc.

În opinia deputaților, acest stimul fiscal a impulsionat dezvoltarea industriei jocurilor de noroc, din care rezulta că Republica Moldova este un promotor al acesteia, lucru nu ne aparat onorabil, dar și care are un impact dăunător asupra societății. De asemenea, această industrie facilitează spălarea și legitimizarea banilor de proveniență neclară.