Mesajele sunt expediate de la un număr de telefon al unui bărbat, care se prezintă Alexandr. Cei apelați se întreabă de unde a luat acest bărbat listele cu telefoane și cu ce drept face agitație electorală. Reprezentanții Partidului Șor spun că nu au nicio contribuție.

Eugenia Cojocari-Safaler stă în Israel de 13 ani. A primit mesajul electoral și a sunat la numărul de telefon, de pe care i-a fost trimis. Nu a răspuns nimeni. Ulterior a fost sunată de către un bărbat. Acesta s-a prezentat Alexandr, antreprenor, cetățean al Republicii Moldova, dar și al Israelului. Bărbatul afirmă că are un singur scop - să-l susțină pe Ilan Șor.

În convorbirea cu Eugenia Cojocari-Safaler, Alexandr afirmă că a fost rugat de către un cineva, pe care nu-l cunoaște, să trimită mesaje moldovenilor stabiliți din Israel.

Mesaje cu conținut electoral pro-Șor, trimise de Alexandr, au primit și alți cetățeni.

Am încercat să aflăm ce cred ștabii Partidului Șor, la care face trimitere Alexandr din Israel. Purtătoarea de cuvânt a formațiunii, Alina Șargu, ne-a spus că partidul nu a inițiat o astfel de campanie. ”Nu comentez”, a încheiat Șargu. În același timp, Alina Zbancă, consilierul ministrului de Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, ne-a declarat că instituția pe care o reprezintă nu are o bază de date în acest scop, iar dacă și ar avea-o, ar fi ilegal să fie folosită.