„Curtea Constituțională a corupților a hotărât că sistemul electoral mixt, care a fost criticat dur de Comisia de la Veneția și care, așa cum au arătat alegerile precedente, înseamnă mai multe mandate pentru cei care au obținut mai puține voturi, nu poate fi modificat. Prin această hotărâre, Curtea Constituțională și-a încălcat propriile decizii, adoptate anterior, conform cărora problemele electorale reprezintă apanajul exclusiv al Parlamentului, Curtea neavând niciun drept să intervină. (...) Să nu uităm să le „mulțumim” și celor trei deputați “independenți” ai Partidului Democrat - Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic”, a menționat Maia Sandu.

Toate acestea demonstrează că lichidarea regimului oligarhic este principalul obiectiv care trebuie atins de către actualul legislativ, continuă Maia Sandu.

„Altfel Republica Moldova nu are nicio șansă să pășească pe calea normalității, să aibă instituții care să funcționeze în interesul oamenilor și să restabilească încrederea propriilor cetățeni”, a adăugat lidera PAS.

Maia Sandu a publicat pe Facebook, alături de mesajul său, un colaj cu pozele judecătorilor de la CC, pe care îi numește „călăii democrației”.

călăii democrațieicălăii democrației