Micuțul Casey Hathaway susține că un „urs prietenos” i-a fost alături în timpul petrecut în pădure și i-a ținut de cald. Copilul a fost descoperit de către echipajele de salvare prins în mărăcinii unor tufișuri, ud până la piele și înghețat.

Băiatul dispăruse marțea trecută și a fost găsit abia joi, întrucât operațiunile de căutare au fost întrerupte din cauza vremii rele, relatează digi24.ro.

Copilul a povestit că „a avut un prieten în pădure, un urs care i-a stat alături”.

„Spune că a stat cu ursul două zile. Dumnezeu ni l-a trimis înapoi sănătos. Miracolele chiar se întâmplă”, a declarat mătușa copilului.

Casey a dispărut în timp ce se juca în curtea bunicii sale, cu alți doi copii. Temperaturile pe timpul nopții au scăzut și la -6 grade Celsius, astfel că părinții micuțului erau extrem de îngrijorați pentru viața lui, mai ales că acesta nu era îmbrăcat de vreme rece.

Pentru găsirea băiețelului a fost demarată o amplă operațiune de cautare și salvare, cu elicoptere, drone, scafandri, polițiști și sute de voluntari. Până joi, vremea se înrăutățise atât de tare încât autoritățile le-au cerut voluntarilor să nu se mai implice.

Casey a scăpat teafăr și a cerut doar să bea apă și să își revadă mama.