Apple s-a bucurat de o majorare a capitalizării de piaţă de peste 100 mld. dolari, chiar dacă majoritatea analiştilor se aşteptau la o scădere a veniturilor în T2. Chiar dacă compania a fost forţată în contextul pandemiei să închidă foarte multe magazine, veniturile Apple au crescut cu 11%, adică aproape 6 mld. dolari.

Nici Amazon nu a dezamăgit, chiar dacă investitorii erau pesimişti şi se aşteptau ca profiturile companiei să dispară, mai ales după ce costurile operative ale companiei au crescut cu 4 mld. dolari, sumă necesară pentru continuarea operaţiunilor în timpul crizei sanitare. Cu toate acestea, profitul companiei s-a dublat, până la 5.2 mld. dolari, în timp ce veniturile au crescut cu 40%.

Facebook a înregistrat de asemenea o creştere a veniturilor de 11%, adică o majorare a acestora cu 18.7% mld. dolari, cu mult peste creşterea de 3%, preconizată de analişti, notează Ziarul Financiar.

Singura companie care nu a raportat rezultate pozitive a fost Alphabet, compania-mamă a Google, care s-a confruntat cu prima scădere a vânzărilor din istoria companiei. Chiar şi în acest context, Alphabet a întrecut aşteptările experţilor, iar veniturile sale au scăzut cu doar 2%.