"Sincer, cred că ea e favorită la câştigarea acestui meci. A revenit pe teren deja de un an. Eu abia am început. Dar cred că va fi un nou test. Este o nouă oportunitate pentru mine să văd unde mă aflu", a spus Serena Williams, înaintea meciului cu Sharapova.

Jucătoarea din SUA este singura din circuit care i-a creat adversarei din Rusia un complex. Serena conduce cu 19-2 la întâlnirile directe, iar Sharapova, care timp de mai mult de un deceniu nu a câștigat vreun meci împotriva rivalei sale, a povestit despre sursa urii pe care consideră că aceasta o are față de ea.

Prima victorie obținută de Maria Sharapova (31 de ani) în fața Serenei Williams (36 de ani) a fost în 2004, în finala de la Wimbledon, iar rusoaica simte că de atunci Serena o urăște. "Am auzit-o plângând și nu m-a iertat niciodată", a afirmat MaSha. De atunci, Sharapova s-a mai impus o singură dată, în același an, iar între timp Serena a adunat 18 victorii consecutive.

"În primul rând, prezența ei fizică e mult mai puternică și mai mare decât îți dai seama când o vezi la televizor. Are brațe și picioare groase, e intimidantă și puternică. E vorba de tot, la ea: prezența, încredere, personalitate. Chiar și acum, mă face să mă simt ca o fetiță", spunea jucătoarea din Rusia, la finalul anului 2017.