Maria Caprian care este stabilită de mulți ani la Paris ne spune că împreună cu familia sa l-au ajutat pe un moldovean cu deficiențe de auz ca să-și procure un bilet și să revină acasă.

„Am intervenit pentru un omulean surdo-mut care se află în Franța din luna februarie. A venit la cineva și muncea la negru la construcție. Numai după două săptămâni a rămas fără muncă și fără bani. Apoi rămăsese și fără trai”, a declarat pentru jurnal.md Maria Caprian.

Femeia ne spune că bărbatul va reveni pe data de 2 aprilie datorită apropiaților săi care au reacționat repede și l-au înscris fără plată în lista pentru cursa charter.

Maria CaprianMaria Caprian

„Nu am avut probleme cu el, dar nu puteam comunica și nici el nu știa pe nimeni. Copiii mei au aflat de el și l-au luat la ei acas[, l-au ajutat cu traiul și cu tot necesarul, apoi eu am intervenit și i-am procurat bilet”, menționează femeia.

Maria Caprian susține că anume în asemenea cazuri precum acesta trebuie să acționeze autoritățile din Republica Moldova și să-i ajute să se întoarcă acasă.

Maria Caprian este fostă profesoară s-a născut pe malul Nistrului, mai exact în satul Jora de Mijloc, raionul Orhei. Timp de 15 ani a predat limba franceză la școala din sat. În 2000 însă a ales să emigreze în Franța, țară în care se află de aproape 19 ani. Datorită ambiției sale, a devenit directoare a propriei companii de drone.