„Toată lumea știe că RM e guvernată de un oligarh și un om al Kremlinului. Înțelegea acestor doi politicieni a blocat asistența pentru RM. Împărțirea puterii între PD și PSRM a mai făcut ceva - a blocat anchetarea acestei fraude bancare. Lideri celor două partide încearcă să anuleze rezultatele alegerilor pentru Primăria Chișinău. Toată lumea vede asta, dar unii de la Bruxelles încearcă să ascundă. Îl prezintă pe Plahotniuc ca pe un erou „proeuropean”. Acesta însă se bazează pe sprijinul foștilor deputați comuniști pe care i-a cumpărat la bucată. Trebuie să vedem ce spun cetățenii, nu propagandiștii lobbyștii”, a declarat europarlamentarul român Cristian Preda.

Acesta a acuzat PSD, partidul de guvernare din România care girează PD, că poartă răspunderea pentru ceea ce se întâmplă în Republica Moldova.

„Trebuie de luat niște măsuri serioase. Se spun tot felul de minciuni în RM cum stă treaba cu ajutorul macrofinanciar. Să renunțăm la iluzii în privința felului în care este guvernată această țară, dacă vrem să dăm o șansă cetățenilorei”, a adăugat Preda.