Despărţirea lui Mancini de actuala sa echipă este tot mai probabilă după ce italianul a criticat dur în această săptămână conducerea clubului pentru politica de transferuri.

"Nu am nevoie de bani (n.r. despăgubirile pe care le-ar primi dacă va fi demis). Dacă voi decide să plec, voi pleca. Nu vreau banii lui Zenit. Încerc doar să îmi fac munca alături de oameni care mă ascultă, nu cu cei care fac orice doresc şi cumpără jucători în stânga, în dreapta şi în centru, oriunde au ei chef", a tunat recent antrenorul în vârstă de 53 de ani.

Roberto Mancini i-a luat locul lui Mircea Lucescu la Zenit în 2017. Antrenorul italian a mai pregătit în carieră pe Fiorentina, Lazio, Inter, Manchester City şi Galatasaray. A cucerit trei titluri în italia cu Inter şi unul în Anglia cu Manchester City.

Italia l-a demis pe fostul antrenor, Giampiero Ventura, după ratarea calificării la Mondialul din acest an, care va fi prima Cupă Mondială fără "squadra azzurra" din 1958 încoace. Luigi Di Biagio asigură interimatul, iar presa italiană a avansat nume pentru Carlo Ancelotti şi Antonio Conte pentru preluarea băncii Italiei din vară.