„Din punctul meu de vedere, și partidul lui Dodon, și cel al lui Plahotniuc, și Partidul Șor trebuie excluse din cursă pentru încălcarea flagrantă a legislației din RM. Acești indivizi și aceste partide și-au bătut joc chiar de regulile pe care le-au stabilit împreună. Uitați-vă la finanțările care vin la PD, la PSRM, la Partidul Șor. Sunt finanțări obscure, inclusiv din afara țării, din bani furați de la oameni. Într-un stat civilizat, într-un stat de drept, cu justiție și procuratură independente, aceste partide ar fi fost excluse, iar capii lor, vorbesc de Plahotniuc, Dodon și Șor ar fi stat demult la pușcărie”, a declarat Andrei Năstase.

În condițiile Republicii Moldova nu se va întâmpla nimic, a adăugat primarul ales al capitalei.

„Circul pe care ni-l fac astăzi Plahotniuc și Dodon, cu amenințări de genul că vor fi excluși din cursă, este deja răsuflat. Oamenii înțeleg foarte bine despre ce este vorba. Nimeni pe nimeni nu va scoate, pentru că Plahotniuc are nevoie de PSRM, pentru că doar împreună, ei pot în continuare să stăpânească și să-și bată joc de oameni”, a adăugat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA s-a referit și la modul în care regimul intenționează să limiteze dreptul la vot pentru cetățenii moldoveni de peste hotare.

„Doaspora noastră a fost alungată din țară din cauza sărăciei, a corupției, a umilinței la care a fost supusă. Iar pe final, această guvernare a condamnat-o în contumacie și o ține departe. Acest stat pur și simplu îi abandonează”, a menționat Andrei Năstase.