„Toți erau, mi se pare, sau 26. Nu-mi amintesc. Conducerea fracțiunii era și a partidului la Parlamentul Republicii Moldova, pentru că am avut atunci o discuție cu Zinaida Petrovna, pe urmă am discutat ceva cu dl Diacov și el a spus că la noi e fracțiunea, am intrat și m-am salutat cu ei, nicio problemă. De aceea, ce au pe intern, asta-i problema fiecărui partid, dar trebuie să constatăm un lucru clar: influența fostei conduceri a PD – mă refer la dl Plahotniuc – în Partidul Democrat, în actuala fracțiune și în partid a scăzut dramatic. Poate mai influențează doi-trei exponenți”, a declarat Dodon la Europa Liberă.

În opinia lui Dodon, influența lui Plahotniuc asupra PD „a scăzut dramatic”, cu excepția a câțiva deputați,

„Poate mai sunt două, trei, patru persoane, dar în mare parte ei înțeleg foarte bine că trebuie să reformeze partidul. Ei sunt destul de hotărâți să schimbe lucrurile, ei înțeleg că au avut de pătimit ca imagine – Partidul Democrat – și eu știu că ei muncesc în această direcție. De aceea, ce vor decide ei – să susțină în continuare guvernul Chicu sau să meargă la anticipate, pentru că trebuie să spunem un lucru foarte clar: nu va fi alt guvern în această legislatură, decât guvernul Chicu”, a mai spus șeful statului.

Precizăm că anterior, președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a menționat că Igor Dodon a participat la un grătar împreună cu 17 deputați ai PD. Șeful statului a negat că a participat.