"Nu aş manifesta un optimism excesiv în această privinţă. Da, interacţionăm în situaţii extreme. Da, conlucrăm când este reciproc avantajos", a spus Peskov într-un interviu acordat săptămânalului Argumentî i Faktî (AiF), comentând recenta interacţiune între Rusia şi SUA în abordarea preţurilor scăzute la petrol şi combaterea COVID-19.

Cooperarea între cele două ţări nu trebuie întreruptă în astfel de situaţii, a subliniat el, menţionând că Rusia şi SUA cooperează în sectorul spaţial, iar armatele lor menţin un dialog pentru a evita confruntări nedorite în cadrul operaţiunilor desfăşurate în aceleaşi regiuni ale lumii, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menţionat că, totuşi, alături de aprecierile pozitive ale preşedintelui american Donald Trump, nu trebuie uitată afirmaţia acestuia că "este preşedintele care a adoptat cea mai dură poziţie împotriva Rusiei".

"De aceea, nu este cazul deocamdată să vorbim despre o normalizare a relaţiilor bilaterale", a concluzionat Peskov în interviul pentru AiF.

Într-un alt interviu, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat că declaraţia comună a preşedinţilor rus Vladimir Putin şi american Donald Trump cu ocazia celebrării a 75 de ani de la întâlnirea militarilor sovietici şi americani pe Elba în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este "un semnal că ţările pot acţiona unitar pentru obiective comune", notează RIA Novosti.

În opinia sa, declaraţia comună a celor doi preşedinţi inspiră optimism. În ea se subliniază că "la acel moment, URSS şi SUA au putut să se ridice deasupra dezacordurilor, deasupra contradicţiilor şi să-şi unească forţele pentru o bătălie decisivă cu inamicul comun", a spus Lavrov.

"Sper că actuala criză, generată de COVID-19, îi va impulsiona pe toţi actorii mondiali, în primul rând marile puteri, să lase la o parte dezacordurile conjuncturale şi să se angajeze într-o activitate comună, într-o muncă profesionistă pentru asigurarea unui viitor paşnic şi prosper pentru toate popoarele", a menţionat şeful diplomaţiei ruse.