Autorităţile americane "intenţionează să extindă interdicţia" şi la aeroporturi din Europa, incluzând posibil aeroporturile din Marea Britanie, au spus oficiali citaţi de The Guardian.

Potrivit unei alte surse citate de The Times, guvernul britanic "este îndemnat de Washington să îşi extindă restricţiile de securitate la zboruri din Europa".

"Şefii serviciilor de securitate britanice au fost puşi în alertă că SUA intenţionează să impună o interdicţie privind laptopurile la zboruri dinspre unele părţi din Europa, o măsură care ar putea fi implementată în câteva săptămâni", a relatat cotidianul.

The Times citează un oficial american neprecizat care a spus că decizia de a extinde interdicţia "nu este departe" şi că Marea Britanie se numără printre ţările luate în considerare.

Statele Unite au anunţat luna trecută o interdicţie privind dispozitivele electronice mai mari în bagajul de mână la zborurile directe dinspre zece aeroporturi din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Kuweit, Arabia Saudită, Qatar şi Maroc.

Serviciile de informaţii ar suspecta că grupări teroriste continuă să încerce să se folosească de zboruri comerciale şi să introducă ilegal dispozitive explozive în diferite obiecte ale pasagerilor.

Astfel de dispozitive electronice vor trebui de acum puse în bagajul de cală, cu excepţia dispozitivelor medicale aprobate, care pot fi aduse în cabină după verificări suplimentare.

Marea Britanie a urmat exemplul SUA şi a interzis la rândul său laptopurile şi alte dispozitive electronice mai mari în bagajul de mână al pasagerilor de pe unele curse aeriene provenite din ţări din Orientul Mijlociu şi Africa.