Kim Jong-Nam, fratele vitreg aflat în exil al liderului de la Phenian, a fost asasinat în data de 13 februarie pe aeroportul din capitala Malaeziei, după ce două femei l-au atacat cu un agent neurotoxic extrem de puternic pe care i l-au aruncat în faţă.

Cele două suspecte provin din Indonezia şi Vietnam. Procurorul general al Malaeziei, Mohamed Apandi Ali, a declarat că Doan Thi Huong, de 29 de ani, şi Siti Aishah, de 25 de ani, vor fi puse oficial sub acuzare şi, dacă vor fi găsite vinovate la finalul procesului, riscă pedeapsa cu moartea.

Ele vor apărea miercuri în faţa completului de judecată. În timpul anchetei, ambele suspecte au negat că ar face parte dintr-un complot criminal.

Suspecta de origine indoneziană a declarat că a fost abordată pe aeroport de persoane care i-au propus să ia parte la ceea ce i-a fost prezentată drept o farsă TV şi i-au dat bani ca să o convingă să participe.

Femeia a mai spus că atunci când persoanele necunoscute i-au dat flaconul cu substanţa otrăvitoare i-au spus că este ulei pentru îngrijirea pielii bebeluşilor şi i-au cerut să îi arunce lichidul în faţă victimei.

Oficiali din Coreea de Sud cred că asasinatul a fost comis de agenţi ai Coreii de Nord, iar Malaezia a identificat opt suspecţi nord-coreeni bănuiţi de implicare în uciderea lui Kim Jong-Nam.