Restricţia pentru greutatea autovehiculelor de peste 3,5 tone a fost extinsă până la 10 tone. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Grupului comun de experţi în domeniul transporturilor şi infrastructurii rutiere. Tot astăzi, au fost instalate indicatoarele rutiere corespunzătoare. 

Amintim că, podul de peste râul Nistru din preajma localităţii Gura Bâcului a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017, la propunerea Grupului comun de experţi în domeniul infrastructurii rutiere, care au confirmat posibilitatea deschiderii circulaţiei vehiculelor pe pod, după reparaţia şi amenajarea acestuia.

Podul Gura Bîcului - Bîcioc a fost deteriorat în anul 1992 şi reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Costul lucrărilor de reparaţie a constituit aproximativ 30 de milioane de lei.

Podul este parte a drumului internaţional M-5, care face parte din reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T) şi asigură conexiunea cea mai scurtă dintre Iaşi şi Odessa. Fiind o arteră magistrală, acest drum nu traversează nicio localitate, ceea ce permite fluidizarea traficului rutier.